На Київщині пройшли масштабні військові навчання на воді. Відео

На Київщині пройшли масштабні військові навчання на воді. Відео

Ліквідувати російських диверсантів на березі Київського водосховища – такою була легенда сьогоднішніх масштабних навчань десанту на воді. Про готовність наших воїнів розповів наш кореспондент.

Ворожа ДРГ прориває наш блокпост на Київщині, окупанти намагаються зайняти об’єкти на березі водосховища. Такою була легенда навчань бійців ЗСУ. У цей момент наші військові отримують сигнал на іншому березі. Спішуються з броньованих машин і біжать до катерів. Лічені секунди і катер відходить від берега. Головне – уважність, кажуть бійці.

"Ми очікуємо на команду, просто спостерігаємо навколо себе. Може визначимо якісь цілі (повітряні, морські чи на суходолі)", - розповів один з військовослужбовців.

За ситуацією у повітрі стежить кулеметник, його зброя – Browning, калібр 12,7 мм. Саме такі захищають небо над Київщиною, збивають дрони та ракети.

Такі катери – потужні та маневрені. Наразі завдання висадити наш десант на березі. Умови максимально наближені до бойових. Під вибухами військові просуваються у напрямку ворога. Важкі бої і територія зачищена, ворожа ДРГ – знижена.

Такі навчання військові проходять постійно, тренуються і досвідчені бійці, і без бойового досвіду.

"Все відточується до певного рівня, до автоматизму. Якщо буде така вказівка, що ми будемо проходити на передову, то ці навички там знадобляться", - розповів військовий Дмитро.

Наприкінці навчань генерал Наєв нагородив бійців Військово морських Сил України, які безпосередньо приймали участь у бойових діях в різних частинах України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти вчергове атакували прифронтові території на Запоріжжі. У результаті загину 51-річний чоловік.

Головне