На кордоні з Молдовою ДПСУ затримала 19 чоловіків, які намагалися перетнути кордон

На кордоні з Молдовою ДПСУ затримала 19 чоловіків, які намагалися перетнути кордон

Українські прикордонники неподалік кордону з Молдовою виявили 19 чоловіків, які намагалися нелегально перетнути державний кордон.

Про це повідомляє пресслужба ДПСУ.

У повідомленні йдеться, що правоохоронцями, у результаті затримання було виявлено дві групи: одну з 8 осіб та іншу з 11. Кожен із затриманих сплатив від 3 до 5 тисяч доларів за можливість втечі з України. Вони були затримані за декілька кілометрів до кордону й отримали адміністративні протоколи за правопорушення.

"Неподалік кордону з Молдовою прикордонники зупинили дві групи чоловіків: у одній було 8 осіб, а в іншій – 11. За онлайн-вказівки від організатора через телеграм-канал вони заплатили по 3-5 тис. доларів кожен", — зазначили в Державній прикордонній службі.

Також, речник Держприкордонслужби Андрій Демченко розповів в ефірі "Ми-Україна", що за час дії воєнного стану вдалось викрити 630 злочинних груп, які організовували незаконний перетин кордону.

Він зазначив, що йдеться саме про кількість злочинних груп. Фігурантів в кожній такій групі значно більше.

"Наш оперативний блок постійно в роботі, в тому числі, у співпраці з іншими правоохоронними органами, аби викривати схеми і викривати злочинні організовані групи, які спеціалізуються на тому, що обіцяють людям сприяння, беруть за це кошти і досить немаленькі. Інколи ціна питання, яку отримують злочинні групи від тих, кому допомагають незаконно перетнути кордон, коливається близько 10 тисяч доларів", - наголосив Демченко.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, ДПСУ фіксує зниження спроб незаконного перетину кордону.

Головне