На конференції з відновлення України в Японії очікують понад 200 компаній, – Kyodo

На конференції з відновлення України в Японії очікують понад 200 компаній, – Kyodo

Близько 200 підприємств можуть взяти участь у конференції, що присвячена відновленню України, запланованій на 19 лютого в Токіо.

Про це пише Kyodo із посиланням на джерела.

Напередодні конференції Японія розглядає ряд заходів для сприяння бізнесу в Україні з метою підтримки її відновлення. Серед цих заходів - можливість послаблення обмежень на подорожі, оскільки наразі Японія рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до України.

Також під час конференції Японія планує продемонструвати свою готовність підтримувати Київ шляхом співпраці державного та приватного секторів в галузі енергетики, сільського господарства та інфраструктури. За даними джерел, прем'єр-міністр Фуміо Кісіда особисто візьме участь у заході, де розкриє плани Токіо з надання допомоги у відновленні України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умови Ukraine Facility: на що та під які реформи Євросоюз надає Україні 50 мільярдів євро

Очікується, що на конференції буде представлене відеозвернення Володимира Зеленського, а також відбудеться зустріч з прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Планується також участь посла Польщі та представників країн G7.

Нагадаємо, наприкінці січня Україна створила спільно з Туреччиною робочу групу з відбудови. Говорили про розробку пропозицій та проєктних рішень для акваторії та морських портів України.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, генпрокурор Андрій Костін у Лондоні провів низку офіційних зустрічей.

Головне