На Київщині підліток підірвав гранату у під’їзді житлового будинку, - Нацполіція

На Київщині підліток підірвав гранату у під’їзді житлового будинку, - Нацполіція

У місті Обухів, що в Київській області, у п'ятницю, 29 грудня, 15-річний підліток підірвав гранату у під’їзді житлового будинку.

Про це повідомила Національна поліція на Київщині на сторінці у Facebook. Як зазначається, близько 23 години 29 грудня по спецлінії "102" надійшло повідомлення про вибух. Він пролунав у багатоквартирному будинку в Обухові.

На місці події, куди одразу прибули поліцейські, було встановлено, що 15-річний юнак був присутній під час конфлікту знайомих у підʼїзді будинку. У цей момент він дістав вибуховий пристрій з кишені та жбурнув, після чого миттєво втік.

Поліція негайно ввела поліцейську спецоперацію, аби знайти неповнолітнього. Для цього залучили підрозділи поліції Київської області, зокрема, особовий склад Обухівського управління поліції. Згодом місцеперебування 15-річного хлопця встановили. Його було затримано. Зараз вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Затриманий хлопець та 16-річний учасник конфлікту, в якого жбурнули гранату, дістали тілесні поранення. Під'їзд будинку також був пошкоджений. Вибухотехніки, які працювали на місці, вилучили рештки корпусу гранати

Слідчі розпочали досудове розслідування за фактом хуліганства, із застосуванням предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 ККУ).

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у багатоквартирному будинку в Кременчуці (Полтавщина) 23 грудня пізно ввечері пролунав вибух. В одній з осель здетонувала граната. Правоохоронців про інцидент повідомили сусіди.

Головне