На Харківщині колишня вчителька "здавала" росіянам українських патріотів

На Харківщині колишня вчителька

Кіберфахівці Служби безпеки України розкрили та затримали жінку, яка підтримувала російських окупантів та співпрацювала з ними після захоплення Харківської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

57-річна колишня вчителька співпрацювала з російськими окупантами, надавши їм інформацію про місця перебування українських патріотів. Це призвело до викрадення та ув'язнення кількох учасників українського руху опору, серед яких були депутат місцевої ради та учасник АТО.

Окупанти піддавали їх тортурам, намагаючись витягти інформацію про оборонні сили України. Втім, не вдалося отримати бажану інформацію, і кілька людей були звільнені.

Однак одного з них вивезли до росії, де тримали у полоні два роки, а потім обміняли на російського бойовика. Після визволення села жінка виїхала до Харкова, де переховувалася.

Працівники СБУ знайшли її в місті та затримали в орендованій квартирі. Зараз їй пред'явлено підозру за статтею 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору), за якою їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, на Харківщині зрадник ремонтував російські танки та "здавав" окупантам місцевих жителів.

Працівник заводу у Богодухівському районі після захоплення громади відновлював бойові спроможності російських танків, БМП та колісних транспортних засобів, які були підбиті українськими захисниками під час боїв за Харків.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в окупованому Маріуполі знищено склад з боєкомплектом росіян.

Головне