На Флориду насувається новий ураган: очікується евакуація мільйонів людей

На Флориду насувається новий ураган: очікується евакуація мільйонів людей

Штат Флорида (США) може зіткнутися з необхідністю масштабної евакуації населення через загрозу нового урагану. Про це повідомило видання Politico.

Влада штату розглядає можливість переміщення до 6 мільйонів жителів у найближчі дні.

Губернатор Флориди Рон Десантіс заявив, що служби штату, які все ще займаються ліквідацією наслідків нещодавнього урагану "Хелен", вже готуються до нової надзвичайної ситуації.

За прогнозами Національної метеорологічної служби США, до середини тижня узбережжя країни досягне тропічний шторм "Мілтон", який може перерости в ураган. Очікується, що стихія призведе до значних затоплень прибережних районів.

Директор Департаменту з надзвичайних ситуацій Флориди Кевін Гатрі підтвердив, що влада готується до можливої евакуації 6 мільйонів осіб у найближчі дні.

"Мілтон" може стати другим ураганом, що вразить Флориду менш ніж за два тижні, що створює додаткові виклики для системи реагування на надзвичайні ситуації штату.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки кількість жертв урагану "Гелен" зросла до 166, інформує CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, після двох днів інтенсивних дощів, які затопили долину навколо столиці Катманду в Непалі тисячі будинків опинилися під водою. Внаслідок стихійного лиха загинуло понад 140 людей, інформує ВВС.

Головне