На деокупованих територіях потрібно розмінувати 4500 км ліній електропередач

На деокупованих територіях потрібно розмінувати 4500 км ліній електропередач

На деокупованих від російський загарбників територіях потрібно розмінувати 4500 кілометрів ліній електропередач.

Про це повідомив заступник голови Міністерства енергетики України Фарід Сафаров в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Крім ракет і дронів, є ще один фактор ризику, який знаходиться в землі - це міни, які окупант закопав, покидаючи деокуповані території. Приблизно 4500 км ліній потрібно розмінувати. Це приблизно 700 кв. км територій, які є прилеглими до енергетичних об’єктів. Разом з нашими спеціальними службами ми розміновуємо ці території, але без міжнародної підтрімки ці роботи важко вести", - розповів Сафаров.

Нагадаємо, цієї осені та зими енергетичні об’єкти України залишатимуться однією з головних цілей російської федерації.

“Ми теж готуємось до різних сценаріїв. Другий момент – ми забезпечимо себе власним виробництвом тієї кількості потужностей електроенергії, яка нам необхідна під час проходження опалювального сезону. Зрозуміло, що обстріли можуть призвести до тимчасових відключень”, – розповів Сафаров.

Також у Міненерго назвали суму збитків енергосистемі України, яких було завдано росіянами під час ракетних та артилерійських ударів, атак дронами та бомбардувань. Йдеться по близько 11 мільярдів доларів.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, серпень буде найскладнішим для енергетики України, адже наразі енергосистему намагаються підготувати до зими по максимуму. Як зазначається, до початку опалювального сезону залишилось 10 тижнів. Особливо важкими будуть найближчі тиждень-два.

Головне