МЗС України закликало організаторів Zurich Film Festival не показувати пропагандистський фільм Russians at War

МЗС України закликало організаторів Zurich Film Festival не показувати пропагандистський фільм Russians at War

Міністерство закордонних справ України звернулося до організаторів Zurich Film Festival із закликом відмовитися від демонстрації фільму "Russians at War".

Українська сторона наголошує, що ця стрічка є не документальною, а пропагандистською, оскільки вона спотворює реальність та виправдовує воєнні злочини.

Речник МЗС Георгій Тихий підкреслив, що показ такого фільму може завдати шкоди репутації фестивалю. Він також наголосив на справжній ролі росіян у цій війні, назвавши їх загарбниками, воєнними злочинцями та ґвалтівниками.

Дипломат застеріг організаторів фестивалю від співучасті у приховуванні військових злочинів, наголосивши, що демонстрація подібних стрічок фактично робить їх співучасниками у викривленні правди про війну в Україні.

"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує будь-які спроби надати росії культурну сцену для відбілювання її воєнних злочинів, тоді як російські війська продовжують чинити звірства проти українців. Наша дипломатична команда системно та послідовно відстоюватиме ізоляцію агресора в культурній та інших сферах", – зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, міжнародний кінофестиваль у Торонто (TIFF) скасував заплановані покази фільму "росіяни на війні" російсько-канадської режисерки Анастасії Трофімової через протести української громади та загрози безпеці.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська пропагандистська машина запустила нову хвилю дезінформації. Цього разу Служба зовнішньої розвідки рф поширює фейк про те, що Україна нібито готує "інсценування російського ракетного удару по дитячому закладу" за підтримки США.

Головне