МЗС рф викликало ізраїльського посла в Москві через її висловлювання щодо війни в Україні та Голокосту

МЗС рф викликало ізраїльського посла в Москві через її висловлювання щодо війни в Україні та Голокосту

Міністерство закордонних справ рф викликало ізраїльського посла в Москві Сімону Гальперін для роз'яснень через її висловлювання щодо війни в Україні та Голокосту.

Про це повідомило ізраїльське видання "Вести". Як зазначається, пані посол була звинувачена в неповазі та неприйнятних висловлюваннях, які вона озвучила в інтерв'ю газеті "Коммерсант".

У росії заявили, що висловлювання Гальперін "про зусилля, які робить росія у своїх контактах, спрямованих на допомогу у вирішенні долі заручників", є "неповажними". Також загарбники обурилися через те, що в Ізраїлі вважають Голокост трагедією єврейського народу. На думку МЗС росії, цей підхід "суперечить резолюції Генеральної асамблеї ООН".

Крім того, рф незадоволена заявою Сімони Гальперін щодо позиції Ізраїлю у війні, яку росія веде проти України.

"Ця позиція добре відома. Ізраїль підтримував і підтримуватиме принцип територіальної цілісності та суверенітет України. Ми надаємо Україні гуманітарну допомогу, відкрили там польовий шпиталь. Ця позиція незмінна від початку бойових дій", - наголошувала пані посол в інтерв'ю напередодні.

Сімона Гальперін обіймає посаду посла в росії з травня 2023 року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, очільник ізраїльської розвідки Моссад Давид Барнеа зустрівся з прем'єр-міністром Катару Мохаммедом бін Абдулрахманом Аль Тані, після чого Ізраїль підтвердив, що ведуться нові переговори щодо звільнення заручників, яких утримує ХАМАС. Переговори відбудуться за участі Ізраїлю, Сполучених Штатів Америки, Катару та Єгипту.

Головне