МЗС Британії: Крим - це Україна, ми цього не забудемо

МЗС Британії: Крим - це Україна, ми цього не забудемо

Крим є частиною української землі і світ цього не забуде. Відповідну заяву зробив міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі у дев’яту річницю початку окупації півострова росією.

"Сьогодні виповнюється 9 років з того часу, як росія незаконно анексувала Крим і почала утиски його населення. Незабаром виповниться рік з моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну", - написав Клеверлі у себе в Twitter.

Також він наголосив, що світ завжди пам'ятатиме, чий Крим.

"Путін міг би зупинити цю війну в будь-який момент, вивівши свої війська", - наголосив очільник британського зовнішньополітичного відомства.

Нагадаємо, російські військові, які перебували на території Криму відповідно до угоди з Україною, 20 лютого 2014 року розпочали окупацію півострова. Згодом у Криму з’явилися вантажівки без номерів і озброєні військові без розпізнавальних знаків, яких називали "зеленими чоловічками". Частина українських військових, які перебували на території півострова, перейшла на сторону рф, інша частина - виїхала з Криму, щоб не вступати у протистояння з російськими солдатами.

Наразі українська сторона активно працює над поверненням Криму та реінтеграцією півострова.

Як повідомляли "Ми-Україна", колишній очільник Служби зовнішньої розвідки Віктор Кондратюк вважає, що Сили оборони України розпочнуть процес звільнення Криму вже на початку літа 2023 року.

Заступник міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Анатолій Стельмах заявив, що Україна почала готувати кадровий резерв для органів влади у Криму.

Головне