Москва планує позбавити України підтримки з боку Франції: WP дізналось як

Москва планує позбавити України підтримки з боку Франції: WP дізналось як

росія нарощує зусилля задля підриву французько-українських відносин. Аби в країні з'явився розбрат щодо підтримки України, Москва розраховує використати франкомовні соцмережі, політиків та активістів, дізналось The Washington Post. 

Так, отримані виданням кремлівські документи показують, що адміністрація президента рф Володимира Путіна віддала наказ своїм політтехнологам сприяти появі політичного розбрату у Франції, як серед політиків, так і серед пересічних громадян.

"Мета Москви - підірвати підтримку України і послабити рішучість НАТО", - наголошується у матеріалі.

Зусилля Кремля із вкидання дезінформації поки не мали такого резонансу, на який розраховували у рф. Це зокрема пояснюється неухильною позицією щодо необхідності підтримувати Україну , якої дотримується французький лідер Еммануель Макрон. Водночас аналітики відзначили, що що у французькому сегменті соцмереж стає все більше яскраво виражених проросійських акаунтів, спостерігається також зростання рейтингів місцевих ультраправих партій. 

Кремлівські документи розкривають, які наративи політтехнологи мали насаджувати у французькій спільноті. До переліку увійшли вкидання про нібито шкідливість санкції проти рф для самої Франції; про те, що що військова допомога Україн залишила країну без зброї та інші. Перед політтехнологами поставили задачі зробити так, щоб якомога більше французів повірили у загрозу початку Третьої Світової за участі Європи, у потребі вести з рф діалог та намірах США використати війну для ослаблення Європи.

Нагадаємо, Міноборони Франції анонсувало, що наступного року країна навчатиме українських пілотів і продовжить надавати військову допомогу Україні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, дянми Верховний представник із зовнішньої політики та глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що перемога Путіна в Україні завдасть великих збитків Євросоюзу

 

Головне