Перші українські пілоти прибудуть на тренування у Францію на початку 2024 року

Перші українські пілоти прибудуть на тренування у Францію на початку 2024 року

У наступному році Франція буде навчати українських пілотів і надавати військову допомогу, одночасно надаючи зброю та обладнання Україні.

Інформація про це міститься в щорічному звіті Міністерства оборони Франції, який оглядає результати 22 місяців військової допомоги від Парижа для України, повідомляє Укрінформ.

"Перші пілоти прибудуть на початку 2024 року. Після вступної підготовки в Франції вони продовжать своє навчання на винищувачах у рамках курсів, організованих нашими партнерами", - зазначено в документі.

Хоча Франція не має винищувачів F-16 в своєму арсеналі, на яких українські пілоти повинні літати, цикл навчання льотчиків буде проводитися на навчально-тренувальних літаках Alfa Jets, що належать Французьким повітряним силам.

Крім того, французька сторона продовжить тренування українських солдатів у межах місії Європейського союзу з військової допомоги Україні (EUMAM). Згідно зі звітом, ця підготовка триватиме протягом 2024 року і розшириться на інші сфери (Морські та Повітряні сили).

На сьогоднішній день 200 українських солдат щомісяця проходять підготовку у Франції в трьох напрямках: загальновійськовий бій, специфічні потреби, визначені українцями, такі як розмінування; та використання наданого обладнання. Батальйони, які складають близько 600 українських солдат, також проводять маневри в Польщі. Загалом у 2023 році Франція підготувала близько 8 000 українських солдат, що становить приблизно четверту частину солдат, підготовлених в рамках EUMAM (загальна кількість - 30 000 у 2023 році).

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у п'яти областях через негоду і бойові дії знеструмлено понад 400 населених пунктів.

Головне