Моравецький: Попри смерть Пригожина, "Вагнер" досі небезпечний для інших країн

Моравецький: Попри смерть Пригожина,

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вважає, що попри ймовірну смерть Євгена Пригожина, ПВК "Вагнер" досі небезпечний для інших країн.

Про це повідомило Польське радіо. За його словами, відтепер найманці угруповання звітуватимуть безпосередньо Кремлю.

"Нехай кожен зараз відповість собі на запитання: чи група Вагнера, яка зараз дислокується в Білорусі, становить більшу чи меншу загрозу? Бо для мене – це риторичне запитання. Група Вагнера, яка зараз є під безпосереднім контролем Путіна і його людей, ще більше, ніж досі – або, принаймні такою ж мірою, - буде використана як знаряддя для провокацій, шантажу, атак та різного роду агресій, щоб розхитати безпекову ситуацію та дестабілізувати країни, що межують з росією та Білоруссю", - наголосив Моравецький.

Зазначається, що Міністерство внутрішніх справ Польщі оцінює кількість солдатів "Вагнера" на білоруській території у 5 тис. осіб.

Нагадаємо, у середу ввечері, 23 серпня, у Тверській області впав приватний літак. Виявилося, що він належить засновнику ПВК “Вагнера” Євгена Пригожина. Він був у списку пасажирів літака. Усього в результаті аварії загинули 10 осіб. За деякими даними, літак Пригожина могла збити російська ППО.

Згодом офіційно стало відомо, що Євген Пригожин був у літаку, який впав у Тверській області. Також в Росавіації оприлюднили повний список тих, хто перебував у літаку на момент аварії. Це три члени екіпажу – командир Олексій Лєвшин, другий пілот Рустам Карімов та бортпровідник Крістіна Распопова. Пасажирами літака були Євген Пригожин, Дмитро Уткін, Євген Макарян, Сергій Пропустін, Олександр Тотмін, Валерій Чекалов та Микола Матусєєв.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк розповів, що ліквідація Євгена Пригожина – це демонстративний акт знищення. Він був ініційований Володимиром Путіним.

Головне