МОК не допустив спортсменів з рф та Білорусі до участі в Азійських іграх

МОК не допустив спортсменів з рф та Білорусі до участі в Азійських іграх

Спортсмени з росії та Білорусі не братимуть участь в Азійських іграх, які цьогоріч відбуватимуться з 23 вересня по 8 жовтня в Ганчжоу (КНР). Відповідне рішення прийняв Міжнародний олімпійський комітет (МОК), пише The Indian Express.

Не вдаючись в деталі в МОК пояснили, що участь росіян та білорусів в Азіаді-2023  "неможлива з технічних причин".

Відповідне рішення свідчить про те, що тепер атлетам з рф та РБ, щоб виступити на Олімпійських іграх у Парижі, доведеться "пошукати інший маршрут, щоб дістатися французької столиці", пише видання.

У липні цього року Олімпійська рада Азії (ОРА) дала "зелене світло" на допуск до змагань для не більше 500 спортсменів з росії а Білорусі в Азійських іграх. Однак їхню участь ще мав схвалити МОК.

"Жодних російських і білоруських спортсменів (на Азійських іграх), і це рішення МОК, а не ОСА", - йдеться у повідомленні регіональної організації.

Автори матеріали зазначаються, що наразі поки невідомо достеменно, чи російських та білоруських спортсменів не допустять лише до Азіади, чи і до всіх інших континентальних кваліфікаційних олімпійських змагань.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні 2023 року голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах вчергове висловився за допуск росіян до міжнародних змагань. За його словами, участь атлетів з рф має відбутися попри повномасштабне вторгнення росії на територію України.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.