Мобілізованих з ТОТ українців росіяни відправляють на фронт максимум за кілька тижнів, - Федоров

Мобілізованих з ТОТ українців росіяни відправляють на фронт максимум за кілька тижнів, - Федоров

Мобілізованих українців, які залишилися на тимчасово окупованих територіях, на кілька тижнів відправляють на навчання,  а потім кидають на фронт. Про це в ефірі “Ми-Україна” заявив голова Запорізької ОВА Іван Федоров.

За його словами, призову підлягають лише люди, які отримали російський паспорт. Однак, наголосив Федоров, знаходитися на окупованих територіях без паспорта рф небезпечно.

“Перш за все - призову дійсно підлягають ті мешканці, хто отримали рашиський паспорт. Але я хочу зазначити, що після двох з половиною років окупації знаходиться на тимчасово окупованій території, не отримавши рашиський паспорт, це просто фізична загроза для життя та здоров'я“, - зазначив Іван Федоров.

Водночас очільник Запоріжжя звернув увагу на те, що росіяни відправляють мобілізованих українців на кілька тижнів на так звані навчання, а потім - кидають на лінію фронту.

“Після призову наші мешканці відправляються до навчальних центрів на території тимчасово окупованого Криму або Новоросійська. Але складно назвати це навчанням. Це може бути декілька днів або тижнів, і після того відправляються безпосередньо на лінію фронту. Є вже такі випадки, про які нам відомо", - зазначив Федоров.

Нагадаємо, на ТОТ Херсонщини росіяни почали осінній призов і проводять мобілізацію в окупаційну армію - чоловіки від 18 до 30 років почали отримувати повістки. За даними Центру національного спротиву, з початку поточного року по сьогоднішній день близько семи тисяч жителів окупованих територій підписали контракт з окупаційними військами. 

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, цьогоріч на полі бою росіяни стратили 93 українських військових.

Головне