МКЧХ вирішив зупинити роботу свого офісу у Дніпрі після удару по співробітниках на Донеччині

МКЧХ вирішив зупинити роботу свого офісу у Дніпрі після удару по співробітниках на Донеччині

Офіс Міжнародного комітету Червоного Хреста зупинить роботу свого офісу у Дніпрі після удару по місії МКЧХ на Донеччині у четвер, 12 вересня. Про це заявив речник делегації МКЧХ в Україні Олександр Власенко.

За його словами, після атаки 12 вересня у Червоному Хресті вирішили переглянути правила безпеки, яких працівники комітету дотримувалися з 2014 року. Водночас Власенко наголосив, що увесь цей час ці правила "працювали дуже добре".

"У нас є офіси у Харкові, Дніпрі та Одесі, а також головний офіс у Києві та офіс у Львові, ну і на протилежному боці у Донецьку та Луганську. Ось поки що наш дніпровський офіс припинив роботу на якийсь час. Ми проведемо своє розслідування цієї ситуації, постараємося зрозуміти, чи не було помилок з нашого боку", - заявив речник МКЧХ.

Разом з тим він додав, що в Україні залишається дуже багато людей, які потребують допомоги. Тому МКЧХ зовсім скоро повернеться до звичного режиму роботи.

Щодо того, хто завдав удар по місії МКЧХ 12 вересня, Власенко заявив, що не знає на 100%, хто винен у цій атаці. 

"Не так важливо назвати якихось винних, як важливо зробити так, щоб це не повторилося в майбутньому", - заявив речник МКЧХ.

Як повідомляли "Ми-Україна", 12 вересня у Віролюбівці на Донеччині через ворожий обстріл загинули працівники Міжнародного комітету Червоного Хреста. Росіяни накрили населений пункт вогнем артилерії.

Головне