Міжнародна шахова федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація не допустить росіян і білорусів до змагань під своїми прапорами

Міжнародна шахова федерація (FIDE) вирішила не відновлювати повноцінне членство шахових федерацій росії та Білорусі. Про це повідомляє видання Chessdom, посилаючись на власні джерела.

Рішення було прийняте після значного міжнародного тиску та звернення Міжнародного олімпійського комітету (МОК). Наразі всі російські та білоруські шахісти мають право брати участь у турнірах лише під нейтральним прапором FIDE.

Проте, FIDE розглядає можливість послаблення обмежень для окремих категорій спортсменів. Зокрема, пропонується провести консультації з МОК щодо зняття обмежень для російських шахістів з інвалідністю та юніорських команд.

В листі до FIDE нагадала, що росія вбила понад 500 спортсменів і тренерів, зокрема 21 шахіста. Ще двоє шахістів вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, телеграм-канал, який розповсюджував дезінформацію про теракти у Львові, було заблоковано. Канал мав понад 2500 учасників і адмініструвався з території росії.

Як писали "Ми-Україна" раніше, українські військові успішно зупинили контрнаступ російської армії в Курській області, частина якої наразі перебуває під контролем України. Про це повідомив полковник Олексій Дмитрашківський, пресофіцер військової комендатури в регіоні, у розмові з AFP.

Головне