Між Україною і Польщею вже розпочався обмін листами щодо експортних ліцензій, — Мінагрополітики

Між Україною і Польщею вже розпочався обмін листами щодо експортних ліцензій, — Мінагрополітики

Між Україною і Польщею вже розпочався обмін листами на технічному рівні щодо експортних ліцензій.

"На технічному рівні обмін листами вже розпочався, після того, як у вересні 2023 року Єврокомісія скасувала обмеження на ввезення чотирьох культур: пшениці, ріпаку, соняшнику та кукурудзи до 5 країн, в тому числі й Польщі. Україна ще тоді, у вересні 2023 року запропонувала альтернативний варіант і ухвалила рішення про готовність ліцензувати експорт цих 4 культур", — розповів перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі телемарафону.

Ліцензування не передбачає квоти, тобто, за обсягом.

Ліцензування Україна має позитивний досвід з Румунією та Болгарією. За його словами, ці країни ще у вересні минулого року не запроваджували ембарго, а погодилися на процес ліцензування з Україною.

Нагадаємо, в оперативній зоні ОСУВ "Таврія" зафіксовано збільшення кількості штурмів, проведених російськими військами. Окупанти другий день поспіль влаштовують по 50 бойових зіткнень.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський.

Як писали "Ми-Україна" раніше, уночі суботи, 27 січня, у Польщі сталася ДТП за участю пасажирського автобуса з України. Внаслідок аварії постраждали щонайменше 20 українців. Про це повідомили в МВС.


 

Головне