Протести у Вірменії: мітингарі почали штурм будівлі уряду в Єревані (відео)

Протести у Вірменії: мітингарі почали штурм будівлі уряду в Єревані (відео)

В Єревані набирають оберти протести на фоні початку Азербайджаном військової операції в Нагірному Карабасі. Мітингувальники почали штурм будівлі уряду.

Про це пишуть місцеві ЗМІ.

Декілька сотень людей вийшли на площу перед будівлею уряду Вірменії. Під будівлею уряду Вірменії почалися сутички з правоохоронцями, люди скандують "Нікол (Пашинян, - ред.) зрадник" та "Арцах", що означає "Карабах".

Протестувальники періодично кидають у співробітників правоохоронних органів каміння і пластикові пляшки. Інформації про затриманих і постраждалих немає.

Акція протесту також пройшла біля російського посольства в Єревані. Громадяни вимагали від російських миротворців, які дислокуються в Нагірному Карабасі, захистити жителів регіону.

Нагадаємо, Міністерство оборони Азербайджану у вівторок оголосило про початок антитерористичних заходів локального характеру в Карабасі. У мережі з’явились кадри руйнувань у місті Ханкенді (Степанакерт).

У Міністерстві оборони Азербайджану заявили, що “антитерористичні заходи” в Карабаху відбуваються з метою відновлення конституційного ладу.

“З метою забезпечення положень Тристоронньої заяви, припинення широкомасштабних провокацій у Карабахському економічному районі, роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії з наших територій, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення та наших військовослужбовців, а також відновлення конституційного ладу Азербайджанської Республіки, у регіоні розпочато антитерористичні заходи локального характеру", - йдеться у дописі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Байден запропонував збільшити кількість членів Радбезу ООН.

Головне