Міст через Чонгар почав нарешті розміновуватися: Братчук назвав версії інциденту в Криму

Міст через Чонгар почав нарешті розміновуватися: Братчук назвав версії інциденту в Криму

На мосту в Чонгарі, що веде з Криму до Херсонської області, вночі пролунав вибух. Об'єкт пошкоджено, рух ним закритий. Що сталось з мостом через Чонгар в ефірі "Ми-Україна" розповів речник Української добровольчої армії "Південь" Сергій Братчук.

За його словами, можна розглядати одразу декілька версій, і одна з них - це землетрус, який стався в Чорному морі неподалік узбережжя окупованого півострова.

"Інша версія, що міст через Чонгар почав нарешті розміновуватись, але не дуже добрим чином для окупантів. Ну і ми говоримо про те, що процес деокупації і депутінізації окупованого Криму розпочався. І це нагадування ворогам, що поки ще є можливість виїхати через Армянськ, а потім у рф або скористатись Кримський мостом, який сподіваюся, теж є тимчасовим сполученням між нашим півостровом та російською федерацією", - пояснив Братчук.

Він додав, що Україна нині демонструє дуже виважений з військової точки зору підхід. Мається на увазі, що українське військо порушує логістичні зв'язки і можливості ворога. Також Братчук наголосив на відчутній допомозі українській стороні з боку Заходу.

"У нас з'являються засоби вогневого ураження, які показують ворогу що йому мало там не здасться, а Крим буде в підсумку деокуповано", - підкреслив він.

Російські ЗМІ пишуть, що удар по мосту в Чонгарі було завдано ракетами Storm Shadow. Призначений Кремлем так званий "глава" Херсонської області Володимир Сальдо повідомив, що вночі під удар потрапили кілька мостів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, армія рф могла застосувати “Кинджали” в ході ракетно-дронової атаки по Україні у четвер, 22 червня. Повітряні сили ЗСУ наразі уточнюють інформацію.

Головне