Міни 60-х і не тільки: росіяни використовують все, що накопичили після Другої світової

Міни 60-х і не тільки: росіяни використовують все, що накопичили після Другої світової

Російські окупаційні війська використовують все, що накопичили після Другої світової війни. Йдеться, зокрема, про міни 1960-х років.

Про це розповів пресофіцер окремої бригади ТрО Дніпра Олександр Курбатов в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Багато-багато мін, міни 60-х використовуються. Я думаю, що є й більш давні міни, вони використовують все, що накопичували протягом багатьох десятиліть. Загалом вони намагаються перетворити степову територію країни у мінні поля, ці мінні поля йдуть гектарами", - розповів Курбатов в ефірі.

Нагадаємо, у Київській області вже обстежили 4690 об’єктів, майже 2400 кілометрів доріг, 172 кілометри залізничних колій, 1504 кілометри ліній електропередач. Загалом відповідні служби знешкодили майже 210 000 вибухонебезпечних предметів.

Проробленої роботи недостатньо. Нині ідентифіковано понад 17 тисяч гектарів небезпечної території. За різними оцінками, на повне розмінування регіону знадобиться від 30 до 70 років.

Литва посилила санкції проти росії та Білорусі. Зокрема, литовський уряд заборонив транзит товарів, які можуть використовуватися рф та Білоруссю у військових цілях. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни почали мінувати критичну інфраструктуру окупованої частини Запорізької області. Щодо Запорізької АЕС, то мер Мелітополя Іван Федоров переконаний, що ворог постійно буде шантажувати увесь цивілізований світ, доки наші військові не звільнять Енергодар. Також він розповів, що окупанти продовжують посилювати протистояння спротиву українців на окупованих територіях.

Головне