Мінськ розгортає додаткові сили ППО вздовж українського кордону

Мінськ розгортає додаткові сили ППО вздовж українського кордону

Один із союзників росії - Білорусь - вживає заходів для зміцнення своєї протиповітряної оборони вздовж кордону з Україною. Про це в суботу, 29 червня, повідомив білоруський військовий командувач Андрій Северинчик, пише Reuters.

За його словами, додаткові сили ППО розгорнуто для захисту "критично важливих об'єктів інфраструктури" у відповідь на зростання активності українських безпілотників у прикордонній зоні.

Заява прозвучала після того, як раніше цього тижня Білорусь заявила про буцімто збиття квадрокоптера, який наче незаконно перетнув кордон з України "для збору інформації про інфраструктуру білоруського кордону".

Северинчик наголосив, що обстановка в повітряному просторі над кордоном залишається напруженою. Він заявив про готовність рішуче використовувати всі наявні сили та засоби для захисту території та населення Республіки Білорусь від можливих провокацій у повітряному просторі.

Крім того, міністерство оборони Білорусі повідомило про наявність інформації щодо перекидання Україною додаткових військ, озброєння та військової техніки до північної Житомирської області, яка межує з Білоруссю.

Нагадаємо, у Центрі протидії дезінформації РНБО спростували фейк росіян про підготовку українських військ до наступу на Білорусь. Керівник відомства наголосив на тому, що загроза виходить саме з РБ, де дислокуються російські диверсійно-розвідувальні групи.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Державна прикордонна служба відкрила два реконструйованих прикордонних підрозділи Волинського загону на кордоні з Білоруссю. Тепер застави відповідають всім сучасним вимогам та стандартам.

Головне