Міноборони затвердило беретні знаки для медиків, Сил підтримки та логістики: як виглядають

Міноборони затвердило беретні знаки для медиків, Сил підтримки та логістики: як виглядають

У Медичних сили, Сили підтримки та Сили логістики з'явилися нові беретні знаки. Відповідні зміни затверджено наказом Міністерства оборони України №344.

Нові беретні знаки для вказаних трьох окремих родів військ виглядають наступним чином:

  • круглий лавровий вінок, у центрі якого вертикально розташований меч, обвитий змією – це оновлений беретний знак для воїнів Медичних сил;
  • прорізний ромб із зубчастими краями, на який накладено схрещені мечі вістрями догори та чотири руки у латних рукавицях, що з'єднані між собою - це новий беретний знак Сил підтримки;
  • стилізований контур фортеці з чотирма бастіонами. На них накладені схрещені мечі руків'ями донизу з лезами, що переходять у пшеничні колоси. Також накладений жезл Меркурія, розташований по вертикалі - так виглядає оновлений беретний знак "Сили логістики".

Нагадаємо, українські воїни прорвали першу лінію оборони рф в Запорізькій області. Цьому передували тижні розмінування мінних полів, розповів командувач оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Олександр Тарнавський. Він відзначив, що російські загарбники витратили 60% свого часу та ресурсів на зведення першої лінії оборони, і лише по 20% – на другу та третю.

Як писав “Ми-Україна” раніше, у Білому домі заявили, що український контрнаступ на півдні за останні дні досяг “помітного прогресу”.

Головне