Міноборони витрачає 70% свого бюджету на виплати військовим

Міноборони витрачає 70% свого бюджету на виплати військовим

Міністерство оборони близько 70% свого бюджету виділяє на виплати військовим, близько 20% йде на закупівлю озброєння і військової техніки.  Про це в в інтерв’ю "АрміяInform" розповів заступник міністра оборони України Юрій Джигир.

"Бюджет Міноборони 2024 року умовно можна розбити на три великі пакети. Тож перший і найбільший – це грошове забезпечення і бойові виплати. У 2024 році на це виділено асигнування в сумі 862,6 млрд гривень, що становить понад 70% бюджету МОУ", - зазначив він.

Джигир додав, що потрібно враховувати динамічність ситуації на фронті та зростання потреб ЗСУ.

"У разі збільшення інтенсивності бойових дій та чисельності війська, виникає необхідність у залученні додаткових коштів, що тягне за собою зміни в бюджеті та відповідні урядові рішення", - наголосив заступник міністра оборони України.

Другий пакет включає закупівлю озброєння та військової техніки. Він становить більш ніж 20% нашого оборонного бюджету. 

"Щодо другого пакета – це закупівля озброєння та військової техніки. Він становить більш ніж 20% нашого оборонного бюджету. Тобто 20% – це певний натівський бенчмарк для видатків на військове обладнання. Зважаючи на війну в Україні, деякі наші сусіди, які також межують з країною-агресором, в останні роки витрачають на озброєння та військову техніку принципово більшу частку", - розповів Джигир.

Нагадаємо, що французьке Міноборони заявило про підготовку нового пакету військової допомоги Україні, який міститиме "сотні" бронемашин та ракет.

Як писав "Ми-Україна" раніше, хоча деякі країни вже внесли свій внесок в ініціативу передачі чеських снарядів Україні, коштів на це все ще недостатньо.

 

 

Головне