Міноборони вилучає зіпсовані сухпайки: що відомо

Міноборони вилучає зіпсовані сухпайки: що відомо

У Міноборони ліквідовують департамент ресурсного забезпечення через закупівлі сухпайків без контролю якості. Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони України.

Відомо, що з керівником спілкуються слідчі, зіпсовані сухпайки вилучають.

Наразі в Міноборони розформовують департамент ресурсного забезпечення.

Варто зауважити, що до його сфери відповідальності входили всі рішення щодо закупівель міністерства: визначення кількості, вартості та процедури закупівлі.

"Це створювало корупційні ризики. Щоб уникнути їх у подальшій роботі, функції департаменту були розподілені між різними підрозділами: департаментом політики закупівель, "Агенцією закупівель у сфері оборони" (ДП "Державний оператор тилу"), департаментом планування", - йдеться у повідомленні. 

Крім того, керівник департаменту, який здійснював підписання договорів постачання сухпайків, закуплених у 2022 році без контролю якості, є фігурантом кримінального провадження.

Зазначається, що згідно зі статтею 62 Конституції України особа вважається невинуватою в скоєнні злочину і не може бути кримінально покарана, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, що Україна розробляє "довгі" ракети типу "Нептун" і модернізує C-300 та "Бук".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, міністерство оборони України уклало угоду про рекрутинг з українською компанією з інтернет-рекрутингу robota ua. Це третя подібна угода з компаніями.

Головне