Україна розробляє "довгі" ракети типу "Нептун" і модернізує C-300 та "Бук", - Міноборони

Україна розробляє

Україна розробляє "довгі" ракети типу "Нептун" і модернізує C-300 та "Бук". Про це повідомляють у Міноборони.

Заступник міністра оборони Іван Гаврилюк в інтерв’ю АрміяInform зазначив, що до виробництва озброєнь, техніки, ракет та боєприпасів залучають не лише державні підприємства, а й приватні компанії.

"Зараз триває робота зі створення так званого довгого "Нептуна". Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу "Нептун". Також ведеться активна робота разом із Міністерством стратегічних галузей промисловості щодо зміцнення системи протиповітряної оборони… Також триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів "Бук" та С-300", – повідомив він.

Нагадаємо, речник Повітряних Юрій Ігнат пояснив у яких випадках тривоги через МІГ у повітрі не оголошують. 

Речник Повітряних сил у коментарі "РБК-Україна" зазначив, що якщо є точна інформація про те, що МІГ загрози не становить, то ЗСУ не оголошуватимуть повітряну тривогу. Але не завжди можливо встановити, чи з ракетою він летить, чи без.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у тимчасово окупованому Луганську в ніч на 4 грудня дрони вдарили по нафтобазі. В результаті цього виникла пожежа.

За повідомленнями у соціальних мережах від місцевих мешканців, в загальному було зафіксовано приблизно п'ять-шість вибухів, що сталися між 22:15 і 23:30.

 

Головне