Міноборони розриває всі договори з компаніями, пов'язаними з Гринкевичами

Міноборони розриває всі договори з компаніями, пов'язаними з Гринкевичами

Міністерство оборони повідомило у вівторок, 9 січня, що розриває всі договори з компаніями, пов'язаними з бізнесменом Ігорем Гринкевичем та його родиною.

Про це заявив заступник очільника Міноборони Віталій Половенко, пише журналіст 

Напередодні львівського бізнесмена Гринкевича затримали за пропозицію хабаря у 500 тис. доларів США одному із керівників Головного слідчого управління ДБР. Наразі він перебуває під вартою з можливістю внести заставу у розмірі 429 млн гривень.

"Позиція така, що після публікації в ЗМІ Міністерством оборони було зразу прийнято рішення стосовно розривання тих договорів, які було укладено", - відповів Половенко на запитання щодо позиції Міноборони стосовно скандалу.

Нагадаємо, українцям варто очікувати більше публікації новин щодо затримань та кримінальних справ, пов'язаних зі схемами в Міністерстві оборони. Відомство наразі зосереджено працює над розкриттям цих питань, заявив міністр оборони України Рустем Умєров. Він оголосив про активні заходи для виявлення та ліквідації корупційних проявів як всередині Міністерства оборони, так і зовні. Умєров підкреслив, що команда вживає ефективних заходів у співпраці з правоохоронними органами для боротьби з корупцією.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Верховна Рада України може прирівняти корупцію під час повномасштабної війни рф до державної зради, а розслідування таких злочинів можуть покласти на антикорупційні органи, а не на Службу безпеки, розповів голова Комітету парламенту з питань правової політики Денис Маслов.

Головне