Міністр оборони: Німеччина планує збільшити постачання артснарядів Україні

Міністр оборони: Німеччина планує збільшити постачання артснарядів Україні

Німеччина планує збільшити постачання артилерійських снарядів Україні щонайменше у три рази. Про це повідомив міністр оборони країни Борис Пісторіус, передає Укрінформ.

За його словами упродовж поточного року українські захисники отримають у три-чотири рази більше снарядів, ніж у 2023 році.

"Ми дуже добре розуміємо, що відбувається в Україні, і чого ця країна потребує", - зазначив міністр оборони.

Пісторіус додав, що Німеччина планує направити на виробництво та закупівлю снарядів не менше 3,5 мільярдів євро. 

Відомо, що генеральний інспектор бундесверу Карстен Броєр під час робочого візиту до Києва привіз пакет допомоги в розмірі 100 мільйон євро.

Крім того, Броєр зустрівся особисто познайомився з новим Головнокомандувачем Збройних сил України Олександром Сирським.

Варто зазначити, що на початку тижня міністр оборони Німеччини разом із канцлером Олафом Шольцем узяли участь у закладанні нового заводу Rheinmetall із виробництва боєприпасів 155-мм калібру.

Нагадаємо, що німецький виробник зброї Rheinmetall має намір поставити Україні десятки тисяч боєприпасів і військову техніку цього та наступного року. 

Як повідомляли "Ми-Україна", Литва передала Україні ще одну партію військової допомоги. Українські захисники отримали від союзників тисячі боєприпасів для протитанкових гранатометів "Карл Густав" та системи дистанційного підриву RISE-1.

Головне