Міненерго спростовує інформацію щодо пошкодження однієї з ТЕС внаслідок обстрілу

Міненерго спростовує інформацію щодо пошкодження однієї з ТЕС внаслідок обстрілу

Внаслідок обстрілів у середу, 27 вересня, знеструмлено 404 населені пункти України. Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Відомо, що російські загарбники влучили в теплоелектроцентраль.

"Міністерство енергетики України не підтверджує інформацію про обстріл у ніч на 28 вересня однієї з ТЕС у жодній частині країни. Усі теплові електростанції, які розташовані на контрольованій Україною території, - у роботі", - йдеться у повідомленні.

Співробітники ДСНС розповіли, що сталося загоряння складу, але рятувальники оперативно ліквідували пожежу.

Уранці 28 серпня пресслужба Укренерго заявила про пошкодження теплоелектростанції на півдні країни.

"Учора ввечері в результаті масованого обстрілу ворогом зазнала пошкоджень теплова електростанція в південному регіоні", - написала пресслужба. 

Наразі триває планова ремонтна кампанія на енергооб'єктах, але генерація покриває потреби споживачів. 

Крім того на 28 вересня заплановано імпорт електроенергії зі Словаччини загальним обсягом 131 МВт-год із максимальною потужністю в окремі години до 54 МВт.

"Експорт сьогодні здійснюється у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 5 305 МВт-год, з максимальною потужністю в окремі години до 430 МВт", - додали в Укренерго.

Нагадаємо, що дефіцит електрики складає більше чотирьох з половиною мегаватт. Україна може збільшити імпорт електроенергії у 2-2,5 рази, що дасть змогу закрити до 40-50% дефіциту електрики, який зараз відчуває енергосистема.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, у Києві та області через погіршення погодних умов виникли часткові відключення електроенергії

Головне