Міндовкілля: З Каховського водосховища вже витекло 70% води

Міндовкілля: З Каховського водосховища вже витекло 70% води

Каховське водосховище станом на неділю, 11 червня, вже втратило 70% обсягів води, а саме 13,95 куб. км. Про це повідомили у Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України.

"Станом на ранок (11 червня, - ред.) через підрив окупантами Каховської ГЕС з водосховища втрачено 70% або 13,95 куб. км води", - йдеться в повідомленні.

Згідно з оприлюдненими даними, фахівці фіксують зниження рівня води в Дніпрі нижче зруйнованої греблі Каховської ГЕС. Зокрема, на позначці Херсон рівень знизився майже на 1,5 м і зараз складає 4,2 м. У середньому протягом доби рівень води знижується на 1-5 см за годину. 

Також повідомляється, що у районі природного парку "Нижньодніпровський" вода з минулого вечора і до сьогоднішнього ранку зійшла на 20 см. А у акваторії біля нацпарку "Кам'янська Січ" рівень води знизився на понад 7 метрів.

Фахівці Державної екологічної інспекції та Держводагентства провели лабораторні дослідження дніпровської води та води у річці Інгулець і не виявили перевищення рівня нафтопродуктів.

Нагадаємо, раніше в Укргідроенерго повідомили, що станом на 11 червня рівень води в Каховському водосховищі продовжує знижуватись. В районі Нікополя він становить 9,35 метра. 

Раніше міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець в ефірі "Ми-Україна" розповів, що при будівництві Каховського водосховища було затоплено близько 90 сіл, тож на його дні могли бути небезпечні речовини.

Головне