Межигір’я стане парком-пам’яткою і буде належати державі, - Немчінов

Межигір’я стане парком-пам’яткою і буде належати державі, - Немчінов

Національний парк "Межигір’я", який є колишньою приватною резиденцією президента-втікача Віктора Януковича, стане парком-пам’яткою і буде належати державі.

Про це заявив міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

"Буквально позавчора нардепи 241 голосом ухвалили відповідний законопроєкт. Це фактично майже останній крок до повернення цих об’єктів у державну власність. Це понад 138 га землі, де буде створено парк-пам’ятку, адже це з 30-х років була урядова резиденція. Цей крок дозволить залишити об’єкт за державою, щоб він приносив користь державі, а не приватним особам", - повідомив міністр Кабміну.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Кабінет Міністрів передав в управління Фонду державного майна конфісковані активи колишнього президента України Віктора Януковича. У тому числі ці активи стосуються території урядової резиденції “Межигір’я”.

“ФДМУ готовий взяти на себе відповідальність за ефективне управління цим майном та забезпечити, щоб воно працювало на благо нашої держави та всіх громадян”, – заявив голова Фонду Рустем Умєров.

Як зазначається, ФДМУ отримав в управління квартиру і два машиномісця в Києві, три будівлі, житловий будинок. Також було отримано дві земельні ділянки в Донецьку, нежитлові будівлі в Ялті, судно марки “Бриг” та два автомобілі Toyota Sienna і Toyota Land Cruiser 100. Кабмін також доручив ФДМУ прийняти ефективні управлінські рішення стосовно цих об’єктів, включаючи їх подальшу приватизацію або оренду.

Головне