Мер Олешок розповів, що людям без паспортів рф окупанти не дають вакцину від гепатиту

Мер Олешок розповів, що людям без паспортів рф окупанти не дають вакцину від гепатиту

В окупованих Олешках на Херсонщині росіяни відмовляються робити щеплення від гепатиту А та надавати фінансову допомогу людям, у яких немає російського паспорта. Про це розповів міський голова Олешок Євген Рищук, повідомляє Укрінформ.

За його словами, окупанти спочатку обіцяли провести загальну вакцинацію проти гепатиту А, черевного тифу та правця. Однак вакцинують так лише військових.

"Окупанти проводять вакцинацію проти гепатиту А, черевного тифу та, здається, від правця… Сказали, що будуть робити три, але роблять лише одне (щеплення - ред.) - проти гепатиту А", - зазначив Рищук.

Він також розповів, що обіцяні росією 10 тисяч рублів допомоги через затоплення відмовляються давати людям без російського паспорта. Таким чином людей змушують їх отримувати. Крім того, якщо людина хоче отримати гроші, вона повинна пройти спочатку вакцинацію проти гепатиту А.

Розповів Рищук і про те, що росіяни приховують рівень смертності через затоплення - вони навмисно вказують інші причини смерті. І вже у звичній для окупантів манері, за словами мера Олешок, вони ставлять свою військову техніку серед житлових кварталів, а потім ведуть звідти обстріли.

Як повідомляли "Ми-Україна",  в результаті удару окупантів по Херсону постраждали чотири людини та було пошкоджено обʼєкти цивільної інфраструктури. 

Головне