Медведєв погрожує Заходу знищенням підводних кабелів зв'язку

Медведєв погрожує Заходу знищенням підводних кабелів зв'язку

Заступник представника Ради Федерації рф Дмитро Медведєв знову погрожує Заходу. Цього разу він заявив, що у росії "більше немає причин утримуватись від знищення кабельного зв'язку ворогів на дні океану".

Як пише Reuters, свої погрози він мотивував нібито доведеністю причетності західних країн до підриву російських підводних трубопроводів "Північний потік" у Балтійському морі.

"Якщо виходити з доведеної причетності західних країн до підриву "Північних потоків", то у нас не залишається жодних обмежень - навіть моральних - які не дозволили б нам зруйнувати кабельні комунікації наших ворогів дном океану", - цитує видання його заяву.

Нагадаємо, раніше на тлі загроз з боку рф ЄС запланував прокласти підводний інтернет-кабель через Чорне море. Це дозволило б європейським країнам знизити свою залежність від тих волоконно-оптичних кабелів, що проходять через російські території, зважаючи на ризики з боку країни-агресора.

Волоконно-оптичні кабелі, що лежать на дні морів та океанів, опинились у центрі уваги через побоювання їх використання для шпигунства. Їхні наземні ділянки та станції вважаються “вразливими для перехоплення урядами, хакерами та злодіями”. Додаткові побоювання щодо саботажу інтернет-кабелів також посилилися після низки таємничих вибухів на російських підводних “Північних потоках”.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями у Москві вкотре заявили, що до підриву Nord Stream у Балтійському морі причетні “англосакси”. Кремль стверджує, що має відповідні свідчення, але їх не наводить.

Головне