Масовані удари по Україні можуть тривати до дев'яти місяців, - естонська розвідка

Масовані удари по Україні можуть тривати до дев'яти місяців, - естонська розвідка

Можливості росіян наразі виробляти високоточні боєприпаси означають, що ракетні удари по Україні, ймовірно, триватимуть ще до дев'яти місяців.

Про це повідомило естонське видання ERR з посиланням на слова голови розвідувального центру Сил оборони Естонії полковника Марго Гросберга. За його словами, масовані обстріли з найоптимістичнішого погляду триватимуть три-чотири місяці або до весни, а з найпесимістичнішого – шість-дев’ять місяців.

"Насамперед від того, скільки високоточних боєприпасів було в росії до початку війни. Це близько 2500 ракет. Було витрачено від половини до двох третин. Але, як свідчать останні фрагменти ракет, росія протягом усієї війни продовжувала виробляти ракети в доповнення тим, що були на складах", - пояснив полковник.

Проте кількість випущених високоточних ракет росії скоротилася. Зокрема, у жовтні росіяни випускали по Україні тризначну кількість ракет, а з листопада показники були двозначними.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росіяни вчергове обстріляли житлові квартали Херсонщини, внаслідок чого є загиблі та поранені.

Головне