Марк Рютте вступить на пост генерального секретаря НАТО вже 1 жовтня

Марк Рютте вступить на пост генерального секретаря НАТО вже 1 жовтня

Колишній прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте офіційно вступить на посаду генерального секретаря НАТО вже 1 жовтня. Церемонія передачі повноважень відбудеться у штаб-квартирі Альянсу, починаючи з 09:00 за місцевим часом.

Про це повідомляється на сайті НАТО.

Під час церемонії чинний генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг передасть свої обов'язки Рютте. В рамках заходу планується спільне покладання вінків та квітів, після чого розпочнеться офіційна передача повноважень.

По завершенню церемонії Марк Рютте проведе свою першу пресконференцію в новому статусі.


Довідка.

 

Єнс Столтенберг обіймав посаду генерального секретаря НАТО з жовтня 2014 року, і його термін на цій посаді закінчується 1 жовтня.

Нагадаємо, Столтенберг у своїй першій реакції на просування українських військ на територію росії схвалив вторгнення України в Курську область росії. Він заявив, що такі дії є законними і є частиною права Києва на самооборону.

В свою чергу Марк Рютте є затятим критиком російського диктатора Володимира Путіна та відданим союзником України. Його прем'єрство збіглося з трагедією у липні 2014 року, коли росія збила малайзійський "Боїнг" над Донецькою областю, більшість пасажирів якого були громадянами Нідерландів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про непохитну позицію Анкари щодо територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

Головне