Малі та середні бізнеси України можуть отримати гранти до 25 тисяч євро на інноваційні стартапи

Малі та середні бізнеси України можуть отримати гранти до 25 тисяч євро на інноваційні стартапи

Малі та середні бізнеси України можуть отримати гранти до 25 тисяч євро на розвиток інноваційних стартапів. Це програма EU4Business від ЄС та уряду Німеччини, яку запустили разом із "Українським фондом стартапів". Про це повідомляють на офіційному сайті.

Загальний бюджет програми – 750 тисяч євро. Гранти зможуть отримати 30 компаній. Мета – допомогти бізнесам масштабуватися попри війну.

Учасники мають відповідати певним критеріям, зокрема: мати від 11 та до 100 працівників, зареєстроване ТОВ, а також заробляти не більше 10 мільйонів євро на рік, не мати боргів і не вести бізнес на тимчасово окупованих територіях.

Нагадаємо, українським підприємцям пропонують гранти в 50 000 євро на запуск “зелених” стартапів. Це можуть бути проєкти зі зменшення викидів парникових газів чи підвищення енергоефективності, які профінансує Greencubator.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, понад 1400 комунальних підприємства збанкрутували в Україні та увійшли в процес ліквідації упродовж останніх 10 років. У топі міст України за кількістю неплатоспроможних – Дніпро, Херсон, Харків та Львів.Зростання банкрутства комунальних підприємств в Україні спостерігалося з року в рік. Проте, рекордним виявився 2021 рік.

Головне