Макрон про погрози Путіна: "Недоречно погрожувати, коли у нас є ядерна зброя"

Макрон про погрози Путіна:

Президент Франції Емманюель Макрон відповів на "ядерні" погрози російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомив Макрон в інтерв'ю телеканалам TF1 і France 2.

Президент Франції зазначив, що не розмовляв із керівником Кремля вже кілька місяців, але такий діалог був, "коли це було необхідно".

"Путін перебуває в полоні репресій та авторитаризму у своїй країні, яка останніми роками вирішила стати дестабілізуючою державою… Коли йдеться про ядерну зброю, багато слів не потрібно. Це накладає на нас відповідальність за недопущення ескалації", - зазначив Макрон.

Нагадаємо, що Путін заявив, що "стратегічні ядерні сили рф перебувають у стані повної готовності до гарантованого застосування", а також розповів про нові лазерні системи "Пересвіт", яке вони застосовують проти України.

"Коли йдеться про ядерну зброю, багато слів не потрібно. Це накладає на нас відповідальність за недопущення ескалації", — підсумував він.

Нагадаємо, прем’єр-міністр Чехії Петр Фіала змінив промову під час виступу перед союзниками щодо ініціативи з закупівлі 800 тисяч боєприпасів для України. Про це повідомляє видання Aktualne.

Як писали "Ми-Україна" раніше, війська росії зосередили основні зусилля на Авдіївському напрямку і вже декілька діб поспіль намагаються прорвати оборону українських військ у смугах трьох бригад. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Головне