Майже половина нідерландців підтримують відправку військ в Україну

Майже половина нідерландців підтримують відправку військ в Україну

Майже половина громадян Нідерландів підтримують відправку військ в Україну, переважно ці люди є прихильниками більш прогресивних партій.

Про це свідчать результати опитування Hart van Nederland.

"Ми запитали 2063 учасників панелі Heart of the Netherlands, представників нідерландського населення. Результати свідчать про те, що майже половина учасників (44%) схвалили б введення голландських сухопутних військ в Україну", - повідомили у виданні.

Водночас ця група громадян розділилася щодо того, якими мають бути обов’язки солдатів, яких могли б відправити в Україну. 15% підтримали б, якби солдати теж брали участь у бойових завданнях. Більша частина групи (29%) вважає, що вони повинні виконувати там лише допоміжні функції, зокрема, розмінування чи евакуація населення.

Як зазначається, виборці прогресивніших партій Нідерландів підтримують відправлення військ в Україну. Наприклад, 63% виборців Volt виступають за це та 60% виборців D66.

При цьому 96% людей, які проголосували за FvD проти відправлення сухопутних військ в Україну, за ними йдуть виборці ПВВ (66%), БББ (59%), ПСР (57%) і Християнського союзу (57%).

"Більшість (49%) також проти відправки військ в Україну, як для підтримки, так і для ведення бойових дій. Невелика група з 8% утримались від відповіді", - додали у виданні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, побільшало німців, які вважають, що європейські країни мають наростити постачання зброї та боєприпасів для України, повідомляють результати опитування. Кількість німців, які підтримують військову допомогу Україні, зросло на 11% з січня по лютий.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.