Майже 390 дітей з Донеччини потребують примусової евакуації, - ОВА

Майже 390 дітей з Донеччини потребують примусової евакуації, - ОВА

Примусової евакуації з найгарячіших, а відтак і найнебезпечніших, точок Донецької області потребують 388 дітей з родинами. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповів очільник місцевої ОВА Павло Кириленко.

"Ми здійснили евакуацію з прифронтових населених пунктів, які йдуть по лінії фронту. Ми відпрацьовувати починали з міста Бахмут, потім у нас був Часів Яр (100% дітей евакуювали). Наразі у нас Краматорський та Бахмутський райони йдуть на активному відпрацюванні. Зараз там усі "статусні" діти, дитбудинки сімейного типу всі евакуйовані. "Батьківські" діти, які там залишаються і по яких рішення приймають виключно батьки, і ми розуміємо, що вони цього не зроблять, ми приймаємо рішення обласною комісією ТЕБ та НС щодо постанови Кабміну та евакуюємо дітей із батьками у примусовий спосіб. Таких дітей у нас 388: у частині Бахмутського та Краматорського районів", – розповів він.

Кириленко зазначив, що ОВА вказаний план виконує, хоч це зі складнощами. Батьки не мають бажання виїжджати.

Нагадаємо, днями стало відомо про наміри Харківської ОВА оголосити примусову евакуацію дітей із Куп'янського району. Йдеться про населені пункти, що знаходяться поблизу зони бойових дій. За даними місцевої влади, лише в Куп'янську нині мешкає понад 500 дітей.

Як писав "Ми-Україна" раніше, вже 6000 українських військовослужбовців пройшли підготовку у Франції. Це відбулося в рамках плану навчання бійців Збройних Сил України в цій країні в 2023 році.

Головне