Майже 100 тис мешканців Мелітополя виїхали примусово, - мер

Майже 100 тис мешканців Мелітополя виїхали примусово, - мер

Близько 100 тис. мешканців Мелітополя примусово виїхали з міста. Водночас понад 1000 осіб перебувать у полоні окупантів.

Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив міський голова Іван Федоров.

"Вони точно виїхали не по своїй волі, а тому що рашисти захопили наше місто. На жаль, є і ті, хто в полоні. За рік і два дні повної окупації – це більш ніж 1000 мешканців. Звичайно, є ті, кого примусово депортували", - зазначив мер Мелітополя.

За словами Федорова, останніми днями триває "незвичайна депортація". Російські окупанти знімають пропагандистські ролики, як вони начебто вивозять на останній блокпост мешканців, але насправді вони знову повертають людей у полон.

"Змушують рити окопи, робити якусь роботу або просто знущаються над ними. Останніми днями є чергова хвиля терору: вони просто ходять по домівках і розповідають, що коли прийдуть ЗСУ, то будуть всіх вбивати", - додав Іван Федоров в ефірі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, мер окупованого міста Іван Федоров розповів, що Російські окупанти почали влаштовувати “сафарі на українців” у Мелітополі. Він розповів про приклади депортації мешканців. Загарбники кажуть їм бігти до українського блокпоста, а потім починають стріляти у спину. Місяць тому внаслідок подібного злочину було знайдено тіло жінки в сірій зоні.

Федоров також розповів, що російські окупанти у Мелітополі готуються до оборони, тому почали зводити поблизу міста підземні споруди. Для окупантів це місто є логістичним та адміністративним центром.

Головне