Майже 100 ялинок та 34 000 прикрас: Джилл Байден показала, як Білим дім прикрасили до Різдва

Майже 100 ялинок та 34 000 прикрас: Джилл Байден показала, як Білим дім прикрасили до Різдва

Офіційну резиденцію президента США у Вашингтоні вже прикрасили до прийдешніх зимових свят. Нові декорації у Білому домі публіці презентувала Перша леді Джилл Байден.

Зали будівлі прикрашають 98 різдвяних ялинок, понад 142 000 вогників і майже 34 000 прикрас. Атмосфера Білого дому має на меті надихнути відвідувачів обійняти свою внутрішню дитину та відчути святкове "чари, диво та радість". 

"Не знаю, що ви відчуваєте, але я відчуваю, що це просто захоплює дух. Свята дають час для роздумів та відпочинку від нашого спішного життя; час, щоб повністю побути з нашими друзями та родинами. Настав час пробудження наших почуттів - відчути аромат улюблених сімейних рецептів, почути теплий голос дорогого друга, побачити сяйво вогнів та прикрас, отримати насолоду від цукерок та частування, а також відчути тишу та силу віри", - сказала дружина президента США під час заходу, присвяченого презентації святкового декору.

Під час промови вона висловила вдячність на подякувала "сотні добровольців-декораторів та дизайнерів", які долучились до прикрашання Білого дому.

дилл.jpg (241 KB)

Вона додала, що чари, диво і радість буває важко знайти, особливо коли дні стають коротшими, а погода холоднішою.

"Але саме в ці часи, коли ми шукаємо надію та зцілення, нам найбільше потрібні ці точки світла, ми найбільше потрібні один одному. Саме в такі моменти, я сподіваюся, ви згадаєте хоча б на мить або час, як ви бачили світ у дитинстві... Дітям є чому нас навчити, якщо ми достатньо мудрі, щоб їх слухати. Як відкритися любові і чудесам і захоплюватися кожним моментом, хоч би яким звичайним він був", - наголосила Перша леді.

Як пише CBS News, одна з перших ялинок, яку побачать відвідувачі, прикрашена дерев'яними золотими зірками, на яких вигравіювано імена загиблих військовослужбовців. Головна ялинка, висотою понад 5,5 м, традиційно встановлена у Блакитній кімнаті. Для її встановлення щорічно доводиться знімати люстру.

джи.jpg (330 KB)

 

Нагадаємо, напередодні, 27 жовтня, столична влада ухвалила рішення про встановлення святкової ялинки на Софійській площі у Києві. Відкриття заплановане на День Святого Миколая. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Харкові, як і торік, зимові свята на майдані Свободи не відзначатимуть. Головний святковий символ - новорічну ялинку - знову буде встановлено в метро.

Головне