Маємо ясність щодо просування переговорів про членство України в ЄС на березень, - Стефанішина

Маємо ясність щодо просування переговорів про членство України в ЄС на березень, - Стефанішина

Віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина заявила, що ми маємо ясність щодо просування переговорів про членство України в ЄС на березень.

Про це вона зазначила в коментарі "Укрінформу". За її словами, ясність з'явилась вже за результатами Мюнхенської безпекової конференції.

Крім того, партнери мають розуміння щодо необхідності посилення європейської оборонної політики та важливості голосування щодо допомоги Україні в Конгресі США. Українська делегація в Мюнхені провела безліч двосторонніх зустрічей.

"Ми маємо чітку ясність щодо подальших рішень з просування в напрямку переговорів про членство на березень, синхронізували позиції з європейськими урядовцями, проговорили секторальні питання, пов’язані з торгівлею", - розповіла Стефанішина.

Вона також наголосила, що дуже важливо, що саме на Мюнхенській конференції з безпеки сформувались два ключових меседжі у сфері оборони України.

"Перший – це те, що європейська оборонна політика має бути посилена, вона має бути більш спроможною і суверенною у частині своєї безпеки, і ці рішення вже будуть ухвалені. А, з іншого боку, самі прем’єри європейських країн підтверджують, що треба зараз посилити свої зусилля, щоб передати Україні всю необхідну зброю", - додала віцепрем'єрка.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки мають єдиний план - забезпечити Україну всім необхідним, заявила віцепрезидентка США Камала Гарріс. Вона висловила переконання, що США повинні використовувати повний набір доступних можливостей для підтримки України.

Головне