"Майдан-3" - найдорожча російська інформаційна спецоперація проти України від 2014 року

"Майдан-3", яким планували загострити суперечності в Україні, є найдорожчою російською інформаційною спецоперацією проти України від 2014 року. На неї росія витратила 1,5 млрд доларів.

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк у коментарі "Бабелю".

"Майдан-3" став найдорожчою російською інформаційною спецоперацією проти України від 2014 року та Революції гідності, на дискредитацію якої росіяни витрачали десятки мільйонів доларів", - пояснив Черняк.

За його словами, загальна вартість цієї спецоперації сягає близько 1,5 млрд доларів. Для ведення інформаційної пропаганди щодо "Майдану-3" в Telegram-каналах було витрачено 250 млн доларів.

Кампанія спрямована на розпалювання ворожнечі, загострення суперечностей в Україні, а також поширення страху і паніки. У кремлівському задумі прагнуть змістити акценти із зовнішньої загрози на внутрішні проблеми в країні. У цій пропагандистській кампанії бере участь і заступник голови уряду рф Владислав Сурков, який був ідеологом так званого проєкту "Новоросія".

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський заявив, що "путінський" режим не відмовився від наміру усунути його від влади. Одним зі способів це реалізувати, за його словами, є операція “Майдан 3”, що має на меті змінити президента" до кінця поточного року.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, радник голови Офісу президента Михайло Подоляк пояснив появу чергового російського ІПСО про "Майдан-3". За його словами, Москва усвідомлює, що виграти війну воєнним шляхом їй не вдасться, а тому застосовує пропагандистський тиск та інформаційні спекуляції.

Головне

Інавгурація російського диктатора Володимира Путіна, яка має відбутися 7 травня, є спробою створити ілюзію законності майже довічного перебування при владі цієї людини, заявили в МЗС.