МАГАТЕ: Ворожі дрони пролітали за кілька кілометрів від Хмельницької АЕС

МАГАТЕ: Ворожі дрони пролітали за кілька кілометрів від Хмельницької АЕС

Російські ударні безпілотники під час однієї з останніх атак на Україну пролітали всього за кілька кілометрів від Хмельницької атомної електростанції. Про це повідомляє пресслужба МАГАТЕ.

"На Хмельницькій АЕС команда МАГАТЕ почула безпілотники і постріли рано-вранці в середу і була змушена сховатися в укритті. ХАЕС та Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ) повідомили МАГАТЕ, що безпілотники пролетіли за кілька кілометрів від станції", - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що команди МАГАТЕ на Рівненській, Південноукраїнській та Чорнобильській АЕС повідомили, що минулого тижня у більшість днів оголошувалася повітряна тривога. За їхньою інформацією, ці АЕС іще не відновили з'єднання з усіма лініями електропередачі за межами станцій після масштабних повітряних ударів 26 серпня, "спрямованих на електричні підстанції, які є важливими для забезпечення ядерної безпеки".

Нагадаємо, що зменшення потужності Південноукраїнської АЕС спричинене несправністю одного з насосів, а не аварією на станції.

Як писав "Ми-Україна", пошкоджена внаслідок серпневої пожежі градирня Запорізької АЕС, ймовірно, підлягає знесенню. Про це заявив гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі під час свого вже  п'ятого візиту на окуповану росіянами станцію. 

Головне