МАГАТЕ відправить своїх представників у постраждалі від підриву Каховської ГЕС райони

МАГАТЕ відправить своїх представників у постраждалі від підриву Каховської ГЕС райони

Міжнародне агентство з атомної енергії відправить своїх представників у постраждалі від підриву дамби Каховської ГЕС райони. Про це домовився міністр енергетики України Герман Галущенко з генеральним директором МАГАТЕ Рафаелем Гроссі, повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Під час зустрічі Галущенко та Гроссі говорили про результати поїздки місії МАГАТЕ на окуповану ЗАЕС та поточну ситуацію на станції після підриву дамби Каховської ГЕС, а саме питання надання допомоги Україні через підрив рф Каховської ГЕС. 

"Сторони підтвердили домовленості про спрямування в Україну місії для надання допомоги в рамках програми "Місія МАГАТЕ з підтримки та допомоги в Херсонській області". У її межах планується візит місії до постраждалих районів для оцінки нагальних потреб, а також розроблення довгострокового плану дій", - йдеться у повідомленні.

В Міненерго переконані, що МАГАТЕ може допомогти Україні у сферах охорони здоров'я людини, здоров'я тварин, управління ґрунтами та водними ресурсами. Також МАГАТЕ може бути корисним щодо ситуації навколо критично важливих об'єктів інфраструктури.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова МАГАТЕ Рафаель Гроссі на початку червня прибув з робочим візитом в Україну. Він зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським. А після зустрічі Гроссі разом із місією МАГАТЕ вирушив до окупованої Запорізької АЕС.

Головне