Литовцям почали надходити фейкові листи про те, що їх відправлять воювати в Україну

Литовцям почали надходити фейкові листи про те, що їх відправлять воювати в Україну

У Литві невідомі почали розсилати місцевому населенню від імені Міністерства оборони фейкові листи, в яких вербують на війну в Україну. Про це пише видання LRT.

У листах, які отримують литовці, повідомляється про створення литовсько-польсько-української бригади імені гетьмана Костянтина Острозького, бійці якої будуть воювати в Україні.

"Зловмисники використовують для поширення цієї інформації спеціально створений домен kariuomene.com, вони розсилають листи, в яких вказують, що проходить призов громадян Литви до армії, а після служби їх пошлють воювати в Україну", - заявили у Міноборони Литви.

При цьому у відомстві підтвердили існування литовсько-польсько-української бригади, однак наголосили, що вона працює за окремим мандатом.

Крім того у литовському Міноборони заявили про збільшення фейків у мережі про міжнародну бригаду, яку поширюють російські пропагандисти.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Литві будуть блокувати IP-адреси, за якими доступні російські пропагандистські телеканали та проти яких вже запроваджені санкції Європейського Союзу.

Головне