Лисогор: Росіяни проводять повну мобілізацію на окупованих територіях

Лисогор: Росіяни проводять повну мобілізацію на окупованих територіях

Російські війська проводять повну мобілізацію і використовують для неї так звані "вибори" на тимчасово окупованих територіях.

Про це розповів голова Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор в ефірі національного марафону "Єдині новини" на телеканалі "Ми-Україна".

Він пояснив, що на окупованій території регіону інформацію "військоматам" передають не лише місцеві банки. За його словами, до чоловіків, які переховувалися від призову, після голосування приходять "військкоми".

"Ті особи, які були призвані першими до лав незаконних формувань - або поранені, або загинули під час бойових дій. Тому росія розуміє, що треба поповнитись і проводить повну мобілізацію на окупованих територіях", - зазначив очільник ОВА.

Нагадаємо, на окупованій території Херсонщини проводять так звані “місцеві вибори”. Втім, під час голосування стали відомі випадки вручення повісток.

“Це виглядає як “театр абсурду”. Вчора були повідомлення, що колаборанти зі скринькою на шиї прийшли на місцевий ринок і тільки одна людина проголосувала. Вони ходили вмовляли, але ніхто не хоче голосувати і брати у цьому участь. В інших населених пунктах така ж ситуація. Вони це називають “мобільним пересувним пунктом для голосування”, – повідомив речник Херсонської ОВА Олександр Толоконніков.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські загарбники розпочали проводити псевдовибори до “органів влади” на тимчасово окупованих територіях України. Відомо, що після підриву передвиборчого штабу “Єдиної Росії” в Новій Каховці на Херсонщині окупанти його закрили.

Головне