Ляшко заявив, що якісна медицина в Україні залежить не лише від МОЗ, але і від людей

Ляшко заявив, що якісна медицина в Україні залежить не лише від МОЗ, але і від людей

Якісна медицина в Україні є відповідальністю не лише Міністерства охорони здоров'я, це ще і відповідальність всього українського населення. Таку думку в інтерв'ю "Ми-Україна" висловив очільник МОЗ Віктор Ляшко.

"Ми повинні всі мати певний соціальний договір. Не для того ми воюємо і захищаємо нашу незалежність і територіальну цілісність досить дорогою ціною, щоб повернутися до тих процесів, які відбувалися в країні до 2014 року. І це наша з вами всіма соціальна відповідальність. Не очікуйте, що міністр пройде по всіх лікарнях і наведе там порядок. Це технічно неможливо. Я стараюся їздити, стараюся побачити всі лікарні, почути всіх. Але питання в тому, що ми повинні спілкуватися з лікарями, з головними лікарями і вимагати від них того, що є на місці", - наголосив Віктор Ляшко.

Він також додав, що медицину в Україні потрібно у найкоротші терміни вивести на новий рівень.

"Ми повинні в якомога коротші терміни зробити те, чого ми очікуємо. Сьогодні Президент сказав класну річ, що ми по зарплаті повинні орієнтуватися на країни-сусіди, в першу чергу на Польщу, на інші речі, і додати плюс 30%. Я знаю, яка заробітна плата в лікарів і медсестер в Польщі, скільки років вони вже в Євросоюзі. Я ставлю собі це за орієнтир", - резюмував міністр охорони здоров'я.

Як повідомляли "Ми-Україна", голова МОЗ Віктор Ллшко заявив, що до радіаційної аварії неможливо підготуватися і неможливо захистити від її наслідків все населення.

Головне