Ляшко: Карантин скасували через зниження агресії коронавірусу

Ляшко: Карантин скасували через зниження агресії коронавірусу

Коронавірус втратив свою агресивність і переходить у стан епідемічної хвороби, тому в Україні скасували карантин. Про це розповів міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко в інтерв’ю телеканалу “Ми-Україна”. 

За його словами, це стосується понад 200 інших видів гострих респіраторних хвороб.

“Зараз ми говоримо про те, що оця відміна карантину вже більше повпливає на всі інші речі, які були прив'язані до карантину”, - зазначив очільник МОЗу.

Він додав, що карантин це велика складова різних процесів.

"Карантин це була така складова епідемічних обмежень, соціальних якихось певних речей, економічних речей, безмитного ввезення тих чи інших лікарських засобів або виробів, які дозволяли нам боротися або запобігати поширенню коронавірусної хвороби", - пояснив Віктор Ляшко.

Також він розповів, чи зник коронавірус.

"Щодо того чи зник коронавірус. Не зник. Але так як і прогнозувалося в принципі, через три роки своєї агресії він втрачає агресивність і переходить в епідемічну хворобу. Будемо слідкувати, будемо дивитися, будемо давати рекомендації щодо вакцинації, щодо профілактики в осінньо-зимовий період", - резюмував Ляшко.

Як писав “Ми-Україна” раніше, очільник МОЗ Віктор Ляшко заявив, що до радіаційної аварії неможливо підготуватися і неможливо захистити від її наслідків все населення. 

Крім того міністр охорони здоров’я запевнив, що у разі теракту на окупованій ЗАЕС Київ не опиниться у зоні ризику.

“За тими прогнозами, які зараз є – Київ поза межею впливу (радіації, – ред.). Але ми повинні також чітко розуміти – давайте робити все можливе, щоб запобігти цьому теракту. Це ключове завдання. Друге – не створювати паніки і штучного ажіотажу”, – заявив Віктор Ляшко

Головне