Литва зголосилась ремонтувати пошкоджені українські Leopard

Литва зголосилась ремонтувати пошкоджені українські Leopard

Литовська армія в партнерстві з німецькими експертами планує відремонтувати пошкоджені танки Leopard, які брали участь у бойових діях в Україні.

Про це повідомила пресслужба Литовської армії.

Згідно із звітом, Литва і німецька оборонна індустрія спільно виконають ремонт танків Leopard на литовській території. Після відновлення технічних характеристик ці танки будуть готові до повторного використання в бойових умовах.

Литовська армія розглядає цей проект як можливість тренування та підтримки готовності свого військового персоналу. Це також допомагає перевірити логістичні ланцюжки та забезпечити безперебійну підтримку України.

Зазначається, що Литва раніше успішно відремонтувала і повернула в Україну самохідні гаубиці PzH2000, які брали участь у бойових операціях. Також проведено навчання з ремонту гаубиць для українських механіків, що втратили свої технічні навички, але важливо здатні відновлювати техніку в умовах бойових дій.

Литва активно працює над наданням підтримки Україні, враховуючи її найважливіші потреби та пріоритети.

Нагадаємо, на "Рамштайні" утворили "коаліції можливостей" для довготривалого захисту України.

Естонія та Люксембург очолить коаліцію, яка спрямована на підтримку українською IT-інфраструктури. Литва допоможе із розмінуванням, а США очолять коаліцію, яка допомагатиме Україні розвивати власні Повітряні сили (Данія та Нідерланди будуть співлідерами цієї коаліції).

Також Литва оголосила, що передасть Україні два комплекси ППО NASAMS, 155-мм боєприпаси, електрогенератори, армійські розкладачки й одяг.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Google дозволили генерувати зображення прямо з пошукового рядка.

Головне